Fremtiden indenfor mobiltelefoni og mobilabonnementer

Fremtiden indenfor for mobilabonnementer er billig betaling, det betyder afregning hvor der afregnes en flad pris pr. måned for et forudbestemt taletid forbrug, antal beskeder samt dataforbrug. den type for afregning har i lang tid været mulig hos de helt små mobil selskaber, men der er meget der tyder på at de store mobilselskaber nu også starter at bruge den type for afregning.

 

Spørgsmålet lyder så om det gør mobiltelefoni markedet nemme at overskue for forbrugeren og om det giver lavere priser. som udgangspunkt ser det langt mere gennemskueligt ud, set i forhold til mobilabonnementer hvor man skal betale efter hvert minut eller sekund, men hvor der forekommer forskellige ekstra omk. og specielle priser der kan gøre det dyrere eller billigere. Men det er ikke helt så simpelt. Når tele selskaberne med tiden tilbyder faste priser på abonnementet til mobilen ønsker mobilselskaberne stadig at forhøje deres fortjeneste mest muligt og et af de midler er massiv overtaksering hvis man oversigter hvad dit mobilabonnement tilbyder.

 

Hvis du f.eks. har et mobiltelefon abonnement der giver 5 timers tale forbrug på månedsplan og du snakker 8 timer per måned, må du afregne for de 3 yderligere timer, og det er her overtakseringen kommer ind i billedet. Mobilselskaberne tror simpelthen at du som forbruger ikke får tilmeldt dig det perfekte mobiltelefon abonnement og herved forholdsvist ofte kommer til at afregne en enorm regning på de taletids minutter, tekst beskeder og datatrafikken der ligger ud over dit mobiltelefon abonnement.

 

Det ser altså ud til vi får et gennemskueligt mobiltelefoni marked, men det er dog ikke hele sandheden, selvom det umiddelbart ser ud til vi får mere gennemskuelighed og billigere priser, så det er ikke 100% sandheden. Hvis vi tager ”JA hatten” på er der kommet et nyt regelsæt omkring mobilpriser på tale, men også mobildata når du opholder dig i udlandet og bruger din mobil tlf. med dit abonnement til mobilen. Det gør at der i første omgang er kommet en prisbegræsning, og det er helt sandsynligt at vi ikke har fået det sidste at se her endnu. Mobildata boomer næsten den ene måned mere end den anden, og flere får smart telefoner der kan bruges til mail programmer, Facebook samt surfing på nettet, og jo flere brugere, des højere volumen. Som markedet bliver større er det mere interessant for teleselskaberne at konkurrere for at få under i biksen, og dermed kommer der med sikkerhed fald i prisen på data trafik.

Write a comment

Comments: 2